Simensbrekka

Vist 1519 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Området ble kalt Negerlandsbyen. And that’s just a fact.

Ja, alle sa Negerlandsbyen. (Og mange bruker sikkert det uttrykket enda.) Tror egentlig ikke det var negativt ment, jeg opplevde det i alle fall ikke sånn. Det var kanskje mere det at husene lå litt tett, de spisse takvinklene, at takene gikk så langt ned, og kanskje at husene tilsynelatende lå strødd utover i landskapet. Den pittoreske brakkebyen (ja for Negerlandsbyen var jo egentlig satt opp som midlertidige brakker), minnet rett og slett noen om negerlandsby, og etter hvert var uttrykket på alles lepper.

Har lurt på om navnet kan ha sammenheng med Jubileumsutstillingen på Frogner 1914. Her ble det satt opp en “ekte negerlandsby” med til sammen 20 stråhytter. Det var en kjempeattraksjon på den tid. “Alle” var der. Husvildebarakkene kom visst opp like etter utstillingen, mellom 1917 og 1921.

Ved en kjapp googling dukka det opp et lignende boområde i Helsingør med samme navn. Her ser det ut til at beboerne har gjort økenavnet til varemerke. Men er den danske Negerlandsbyen like koselig som vår? Se HER.
.

Simensbrekka (1 bilde)

 

Bildesamlingen (70 bilder)

 

Lokalhistorie (13 bilder)

 

Andre bildealbum

Image_album_128x128

Ribbunggate 19

0 bilder

Gatefest 2010

9 bilder

Trikk

2 bilder

Kollektivtrafikk

3 bilder

Oslo gate

2 bilder

Oslo torg

2 bilder