Lokalhistorie

Oslo, 1814 av Tholstrup

Utsikt fra nedre del av skrenten slik Margrethe Kristine Tholstrup signerte den 19. juli 1814. Fra det fremre høyre hjørnet slynger den Frederikshaldske Kongevei (Ekebergveien) seg nedover og forbi Gamlebyen kirke og Oslo Hospital. På andre sida av Bjørvika ses Akershus og Christiania. Kilde: Wikipedia.

Ryenbergveien ca 1910?

Dette postkortet viser trolig krysset Ryenbergveien/Ribbunggata. Huset foran til venstre er sannsynligvis det gamle huset som tidligere sto i Ryenbergveien 6. Lenger bak kan vi se nr 8, 10 og 12, som fortsatt står i dag. Huset på høyre side er muligens huset som hadde adresse Ryenbergveien 11. Postkortet ble stemplet i 1910.

konowsgate med ribbunggata i bakgrunn

Konowsgate ca 1910 og Ribbungata 19 skimtes i bakgrunn. Det er Oslo Bymuseum som har copyrighten så litt forsiktig med å bruke det.

Ekebergveien

Dette postkortet er fra den delen av Ekebergveien som kalles Gamlebakken. På høyre side av veien ser vi Ekeberveien 16. Husene på venstre side er revet.

Landskap ved Ekeberg - men hvor?

Jeg har lurt på om ikke dette kan være Ryenbergveien 49, altså der hvor Ryenberget borettslag (Valhallveien 7-17) ligger i dag. Når jeg ser på gamle kart så synes jeg at landskap og husplassering stemmer, men jeg er jo ikke sikker!

Ryenbergveien 49

Bilde lånt fra Torill Nylund – hentet fra nettsidene til Ekebergskråningen boligsameie. Torill Nylund forteller: Ryenbergveien 49 – huset jeg og min familie bodde i fra jeg var 13-14 år (pikerummet -jomfrurommet) i spissgavlen. Siden ble det kallt Ekeberggrillen p.g.a. mange gjester. Tomten ble beplantet og var mye koseligere etterhvert. Vi fikk halve huset i erstatning etter et første, også Ryenb… Les hele

Konfirmasjon

Konfirmasjon i Valhallveien 45. Bildet er fra 1936. Bildet er hentet fra nettsidene til Ekebergskråningen boligsameie. Torill Nylund forteller: Konfirmasjon hos familien Gundersen. konfirmant er Gerd Gundersen i hvitt. Dette er i valhallveien 45. Typisk den gangen som ordtaket lød; der det er hjerterom er det husrom, der alle naboer hjalp til med matlaging og servering. Bildet er tatt ca.1936. Els… Les hele

Husvildebarakkene

På trappa i Valhallveien.

Husvildebarakkene

På trappa i Valhallveien.

Ryenbergveien

Valhallveien

Simensbrekka